“Snaga naroda“ krenut će 7. septembra iz Zenice

Nakon jučerašnje tribine na Bistričaku, održane za aktiviste i članove SDA Nemilskog sliva, u organizaciji SDA Zenica večeras je održana i tribina u prostorijama društvenog doma u Babinu. Organizirana je u povodu 28. godišnjice Stranke demokratske akcije BiH, a skup je bio i prilika da se u kratkim crtama prezentira SDA Agenda 2026, te planovi za predstojeće opće izbore u oktobru mjesecu ove godine. U prepunom društvenom domu, a nakon prezentacije dokumentarnog filma o SDA, aktivistima i članovima obratili su se Senad Sarajlić, predsjednik Općinskog izbornog štaba, Selvedina Sarajlić – Spahić, zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, Nezir Pivić, predsjednik GO SDA Zenica i Miralem Galijašević, predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK.

Gospodin Sarajlić je prisutne upoznao sa planom i pripremnim aktivnostima za predstojeće izbore akcentirajući važnost koordinacije djelovanja svih subjekata koji su uključeni u kampanju i promocije ideja, stavova i kvalitativnih prednosti kandidata SDA na svim nivoima, od kantonalno, preko federalnog pa do državnog. Naravno, budući da je gospodin Šefik Džaferović zenički kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, očekuje se plebiscitarna podrška njegovoj kandidaturi. Gospođa Sarajlić – Spahić je pozvala na jedinstvo mještana Babinskog sliva, dok je gospodin Pivić prisutne upoznao sa time da kampanja za predstojeće izbore počinje 7. septembra iz Zenice i to iz Arene „Husejin Smajlović“. Osim toga, Stranka demokratske ove godine ima i najjači slogan a on glasi: SNAGA NARODA. Ona će se pokazati ogromnom podrškom programu i kandidatima SDA.

Na samom kraju tribine prisutnima se obratio i predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK gospodin Miralem Galijašević informišući ih o najznačajnim projektima Vlade Ze-do kantona u protekle četiri godine. Posebno je naglasio napore koji su uloženi za početak gradnje puteva na relacijama Nemila-Bistričak, Čajdraš-Ovnak i Zenica-Babino. Za sve ove dionice osiguran je novac u budžetu Zeničko-dobojskog kantona i gradit će se uprkos neshvatljivim i protupravnim opstrukcijama aktuelne gradske administracije u Zenici, što je posebno primjećeno prilikom zaustavljanja radova na relaciji Nemila-Bistričak. „Zeničko-dobojski kanton je, zahvaljujući Stranci demokratske akcije, kičma Bosne i Hercegovine“, naglasio je predsjednik Kantonalnog odbora SDA i aktuelni premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević.

« 1 of 2 »

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *