Zeničanka Emina Babić potpredsjednica Žena SDA BiH

​Održana je Konvencija Organizacije ŽENE SDA BiH u Sarajevu. Tom prilikom delegatkinje iz cijele BiH su imale priliku da biraju prvu predsjednicu organizacije ŽENA SDA BiH, četiri potpredsjednice i članice predsjedništva organizacije ŽENA SDA BiH.

Ovo je bila prva Konvencija nakon što su organi stranke, na posljednjem Kongresu SDA, odlučili ujediniti dvije organizacije žena i to Asocijaciju “FATMA” SDA BiH i Asocijaciju žena SDA BiH.

Nakon provedenog glasanja većinom glasova pobjedila je dr.sc.Kenela Zuko. Izabrane potpredsjednice su: mr.Emina Babić, dr.Irhada Strukar, Senada Kapić iz Federacije BiH te Amina Kavazović iz Republike Srpske.

Žene su oduvijek bile važan stub društva, stub porodice, majke, supruge i kćerke. Hrabrost i istrajnost jedna je od odlika bosanske žene. U tom kontekstu organizacija ŽENA SDA BiH nastavit ce svojim djelovanjem da promiče prave i istinske pozitivne vrijednosti te raditi na osnaživanju žene u društvu u kojem živimo. Nastojat ćemo svojim radom i djelovanjem izgraditi prepoznatljiv pozitivan i inspirativan dio društvene zajednice.

Organizacija ŽENA SDA BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *