Održana Izborna Skupština Organizacije Žene SDA Zenica

U subotu 15.02.2020.godine u Hotelu Zenica održana je Izborna skupština općinske organizacije -Žene SDA Zenica. Izbornoj skupštini prisustvovalo je 118 delegata sa cijelog područja Grada Zenica, a jednoglasnom odlukom povjerenje da predstavlja Žene SDA Zenica u naredne četiri godine dobila je prof.Amra Muslić-Halilović.

U svom govoru nakon izbora predsjednica Amra Muslić-Halilović je poručila da se zahvaljuje na ukazanom povjerenju i ukratko predstavila plan budućih aktivnosti Žena SDA Zenica : “Kao neko ko je dugogodišnji član Stranke demokratske akcije s ponosom stojim kao članica, kao aktivista, kao neko ko se razvija i gradi u profesionalnom smislu i to se ne stidim reći.Nakon događaja koji su u našem gradu prisutni, ne mogu a da se ne osvrnem na ono što je za nas najznačajnije. I kada bi to bio moj posljednji politički angažman, bila bih sretna i ponosna što mi je dragi Bog omogućio da budem u gradskom vijeću sa Husejinom Smajlovićem, čovjekom koji je vodio ovaj grad, napravio rezultate i Strankom demokratske akcije koja je tada dala podršku projektima u ovom gradu koji su ovaj grad promijenili na bolje.

Nikada se toga neću i nećemo stidjeti. I branit ćemo istinu od laži, jer istina je da je SDA učinila mnogo dobrog u ovom gradu, a ne onako kako se to danas želi prikazati.

Zato pozivam sve članice Stranke demokratske akcije da zajedno sa danas izabranim rukovodstvom ponosno, ne stideći se, i nemajući pred čim poginjati glavu, zagovaramo projekte i politiku SDA. I u oktobru trebamo svi zajedno učiniti ono što je najbolje za naš grad, a to je da pravi čovjek preuzme mjesto gradonačelnika grada Zenica.

Prisutnim delegatima i gostima obratili su se potpredsjednici GO SDA Zenica Suad Kaknjo a poručio je :”Duboko vjerujem i poručujem vam da igrate veoma važnu ulogu u našoj društvenoj zajednici i očekujem da ćete odigrati najvažniju ulogu jesenas. Zbog toga hrabro preuzmite taj teret i ja u to ne sumnjam.” ,te dr.Selvedina Sarajlić-Spahić koja je poručila:”Zaista, danas, sa ovog mjesta se osjećam jako moćno, jer je danas ovolika snaga ovdje. Žena je ta koja rađa svijet, ali zbog toga njena ulog jeste i najodgovornija. Vi ste tečija je uloga nemjerljiva i zbog toga nikada nemojte da se pitate da li vam je mjesto ovdje. Itekako vam je mjesto tu. Potrebni su nam obrazovani, moralni i građani svjesni gdje pripadaju. Posebno ističem moral nije danas kako u lokalnoj tako i široj zajednici,imamo opstrukciju svih moralnih vrijednosti. Ja vas molim da vi u tome ne učestvujete i da ne dozvoljavate svojoj djeci da u tome učestvuju. Preuzmite svoj život i život svoje djece u svoje ruke.”

Pored predsjednice Žena SDA Zenica izabrano je još i dvije potpredsjednice Sanela Ganić-Durak i Amira Fejzić te izvršni odbor koji broji 19 članica.

U izvršni odbor Organizacije Žena SDA izabrane su: Emina Babić, Edina Kos-Burić, Zahida Šišić, Lejla Beganović, Mubera Šišman, Senaida Tabić Hrvić, Hana Ahmetspahić, Lejla Sarajlić, Rukija Ibrišević, Belma Dedić, Sabina Mekić, Aida Imamović, Emina Mijatović, Ines Štimjanin- Jerković, Halida Huseinović, Ekrema Mujarić, Ema Neslanovic, Fahrija Arnaut, Amra Pojskić.

Organizacija Žene SDA Zenica je nastala kao spoj dosadašnje Asocijacije žena i Asocijacije FATMA i u svom radu nastavit će sa promocijom vrijednosti i politika koje zastupa SDA,a posebno sa jačanjem uloge žene na svim poljima djelovanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *