Vranduk i Gladovići su uz SDA

Predizbornim skupovima u Vranduku i Gladovićima jučer je otpočelo predstavljanje programa i kandidata Stranke demokratske akcije u mjesnim zajednicama.

Plan je Izbornog štaba da kandidati komuniciraju sa mještanima svakog naselja i mjesne zajednice u Zenici, sve do 6. oktobra kada počinje predizborna šutnja. Brojni posjetioci na ova dva skupa su još jedanput pokazali da su uz najjaču stranku u Bosni i Hercegovini, jer je ona, kao što se moglo čuti, garant opstojnosti naroda i države u ovim turbulentnim vremenima, vremenima sve glasnijih nasrtaja na njenu cjelovitost i evropsku budućnost. Skupovi po mjesnim zajednicama su, ne slučajno, otpočeli upravo na vrandučkoj tvrđavi, mjestu koje simbolizira bosanski otpor, nesalomivost i ustrajnost.

Tokom ovog srdačnog susreta mještanima su se obratili kandidati za Skupštinu ZDK Malik Ejubović, Mustafa Tutmić i Selvedina Sarajlić-Spahić, nakon čega  je o značaju predstojećih izbora govorio kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Suad Kaknjo.

O političkom trenutku našeg grada, kantona i države govorio je potom kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik zeničke SDA i aktuelni zamjenik ministra pravde prof. dr  Nezir Pivić. Predsjednik Pivić je u svom obraćanju posebno podvukao potrebu za dodatnim jedinstvom, posebno kod Bošnjaka, jer su oni nažalost zbunjeni mnoštvom kratkoročnih političkih stranaka čiji je cilj isključivo priskrbiti sebi materijalnu korist.

To su, u pravilu, političke stranke bez ideja, programa i kvalitetnih kadrova, zaključio je Pivić. Na samom kraju, mještanima Vranduka se obratio nosilac liste za federalni parlament i aktuelni premijer Vlade ZDK Miralem Galijašević.

On je akcenat svog govora usmjerio ka rezultatima aktuelne vlade i planovima u narednom mandatnom periodu uz veoma važnu konstataciju da trenutna gradska vlast konstantno opstruira kapitalne investicije u Zenici blokirajući njen razvoj.

Nakon skupa u Vranduku kandidati su posjetili i Gladoviće u kojima su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti. Mještanima ovog sela obratili su se kandidati za kantonalnu skupštinu Erna Doglod, Faruk Hodžić i Mustafa Tutmić, nosilac liste za federalni parlament Miralem Galijašević i kandidati Suad Kaknjo i Amira Fejzić.

« 1 of 2 »

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *