Poraz politike opstrukcije Gradske uprave Zenica: Izdat nalog za nastavak radova na sanaciji puta Nemila-Bistričak

Kantonalna direkcija za ceste Zeničko-dobojskog kantona izdala je nalog za nastavak radova na sanaciji regionalnog puta Nemila-Bistričak, nakon čega će mašine tokom dana biti vraćene na gradilište.

Podsjetimo, radovi su zaustavljeni na osnovu rješenja Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove – Odsjek za inspekcije Grada Zenica od 06.06.2018. godine uz obrazloženje da su započeti bez pribavljenog rješenja o urbanističkoj saglasnosti i rješenja o odobrenju građenja. Međutim, drugostepeni organ je rješenje građevinske inspektorice Šefkete Ganibegović prošle sedmice poništio, utvrdivši da je Ganibegović izvela pogrešan zaključak da je u pitanju izgradnja nove građevine, a ne radovi na održavanju postojeće građevine za koje prema Zakonu o prostornom uređenju i građenju navedena dokumentacija nije potrebna.

Za sanaciju puta Nemila-Bistričak i regulaciju korita rijeke Bistričak, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je obezbjedila 980.000 KM, čvrsto opredjeljena da trajno sanira posljedice poplava iz 2014. godine te olakša život oko 17.000 stanovnika Nemilskog sliva, a posebno 4.000 žitelja područja Bistričaka.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona sa žaljenjem konstatira da su zbog očite namjere Gradske uprave Zenica da opstruira kantonalne projekte izgubljena dva mjeseca u građevinskoj sezoni, zbog čega će Kantonalna direkcija za ceste preduzeti adekvatne pravne mjere protiv nadležne gradske službe i postupajuće inspektorice Šefkete Ganibegović.

Press služba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *