Ustavni sud FBiH ostavio građane Zenice bez prave istine

Ustavni sud FBiH obustavivši postupak ostavio je građane i Grad Zenicu bez prave istine o načinu donošenja budžeta u Zenici. Na ovaj način kao da nam je svima poslana jasna poruka da je Gradsko vijeće beznačajno i da se bez legalno i legitimno izabranih predstavnika može donijeti najznačajniji akt za lokalnu zajednicu kao što je budžet Grada, iako je ovo primarna nadležnost Gradskog vijeća.

Ovakavom odlukom Ustavni sud FBiH poslao je poruku svim gradonačelnicima i načelnicima da mogu sami donositi budžet, a što u konačnici može imati dalokosežne posljedice za funkcionisanje na demokratskim principima ustanovljenje volje građana i promjenu demokratskog uređenja u FBiH.

Razlog obustavljanja postupka leži u odgovornosti Ustavnog suda FBiH što je propustio da u roku riješi predmet koji je temporalnog karaktera. Obustavljanje postupka uskratio je Grad Zenicu i njene građane o pravoj istini kada je u pitanju budžet Grada Zenice za 2017. godinu.

I ono što je najvažnije napomenuti je da odluka o budžetu grada Zenice za 2017. godinu nije donesena već je postupak obustavljen.

Dakle, ovi koji sada likuju, oni kao i obično obmanjuju javnost i rade to po običaju bez osnova i argumenata.

SDA Zenica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *