PRIHVAĆENA INICIJATIVA SDA – GRADSKA ARENA ĆE NOSITI IME HUSEJINA SMAJLOVIĆA

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Zenica prihvaćena je inicijativa vijećnika SDA Zenica, te je donesena odluka da zenička arena ubuduće nosi ime rahmetli Husejina Smajlovića, bivšeg gradonačelnika Zenice.

Ovom prilikom Gradski odbor SDA Zenica želi se zahvaliti i vijećnicima drugih stranaka u Gradskom vijeću koji su dali svoju podršku ovoj inicijativi i prepoznali važnost odavanja počasti čovjeku koji je preporodio Zenicu.

Rahmetli Husejin Smajlović bio je gradonačelnik Zenice tri uzastopna mandata u periodu od 2004 –  2016.godine. U tom periodu Zenica je doživjela infrastrukturni procvat kada su pokrenuti i urađeni generacijski projekti: glavna gradska magistrala, regionalna deponija, atletski stadion na Kamberovića polju, poslovna zona, poduzetnički inkubator, rekonstrukcija zgrade gradskog muzeja i brojni drugi.

Jedan od tih projekata bio je i sportski kompleks koji je započet 80-tih godina, ali nikada nije završen te je vremenom postao ruglo grada. Ta gomila betona  pretvorena je u zeničku Arenu – savremenu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu, koja će, potpuno zasluženo, ubuduće nositi ime Husejina Smajlovića.

 

 

PRESS SLUŽBA SDA ZENICA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *