Kasumović bi da preko noći zaboravimo optužbe za mobing

Umjesto da barem uputi izvinjenje predsjedavajućoj Gradskog vijeća Diani Bešić, koja, kao i svi ostali u ovom gradu koji se ne klanjaju “kralju”, duže vrijeme trpi javni mobing i teror, gradonačelnik Fuad Kasumović nevješto pokušava skrenuti pažnju javnosti ponavljajući tezu da su svi drugi krivi, samo ne on.

Stoga, još jednom pozivamo organizacije koje se bave zaštitom prava žena da ne dopuste da se sramotno ponašanje gradonačelnika zaboravi preko noći te stanu u zaštitu predsjedavajuće Bešić, kao žene, majke i građanke ovog grada, a nadležno tužilaštvo da ispita optužbe za mobing koje je predsjedavajuća iskreno i emotivno iznijela javno pred kamerama.

Gradonačelnik je Gradsko vijeće pretvorio u privatni cirkus, a “klovn” je od Zenice napravio grad slučaj, jer se u četvrtoj godini mandata ne može pohvaliti nijednim velikim projektom, osim asfaltiranjem uskih seoskih puteljaka, kao što je to slučaj u njegovom današnjem saopćenju, dok istovremeno nastavlja da čini sve da zaustavi velike razvojne projekte Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju predvodi SDA.

Krajnje je vrijeme da se nadležni organi pozabave Kasumovićevim sumnjivim javnim nabavkama, uništavanjem javnih preduzeća, gomilanjem gradske administracije, ali i sumnjivim poslovnim poduhvatima kao što je “žrtvovanje” porodičnog malinjaka radi izgradnje poslovne zone Zenica-jug, za što namjerava uzeti pozamašan iznos iz gradskog budžeta.

SDA Zenica je očistila svoje redove od kadrova koji su koristili stranku samo za jačanje vlastite pozicije, među kojima je i Kasumović, te se nikad jača sprema za lokalne izbore. Zeničankama i Zeničanima ćemo ponuditi kandidata koji će, sigurni smo, 4. oktobra ovom gradu vratiti poljuljano političko i ljudsko dostojanstvo i koji će uz podršku Gradskog vijeća nastaviti razvijati Zenicu kako je to radio rahmetli gradonačelnik Husejin Smajlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *