Četiri godine od preseljenja istinskog lidera i vizionara rahmetli Husejina Smajlovića

Tačno prije četiri godine napustio nas je rahmetli Husejin Smajlović, čovjek koji će prema svim mjerilima ostati upamćen kao nesumnjivo najuspješniji gradonačelnik u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Stranka demokratske akcije ostala je bez čovjeka koji je energično i ustrajno realizirao njenu viziju razvoja i ideološko-političke programe.

Dvanaest godina Zenice pod vođstvom rahmetli Smajlovića ostat će zapamćeno kao period preporoda našeg grada, posebno infrastrukturnog, ali i entuzijazma koji se rijetko može vidjeti u drugim sredinama. Svjedoče to brojni realizirani projekti koje je rahmetli Smajlović ostavio u trajni emanet Zenici i Zeničanima, kao što su Glavna gradska magistrala, Arena Zenica, koja danas ponosno nosi njegovo ime, umiveni gradski stadion, Atletski stadion, Muzej grada, Tržnica, Regionalna deponija, poslovne zone, uređene ulice i seoske mahale i mnogi drugi.

Poznato je da entuzijasti mogu biti samo ljudi od vizije, humanisti i osobe pozitivne energije. Takav je bio naš rahmetli Huso, kako smo ga svi odmilja zvali – beskompromisan kada je interes Zenice u pitanju, čestit, dobrodušan, uvijek spreman za razgovor i uporan u realizaciji ciljeva. Stranka demokratske akcije je ponosna što je istinskog lidera i vizionara imala za svog člana, a svi mi koji živimo u Zenici dugujemo mu zahvalnost za sve što je učinio.

Trudit ćemo se da ne iznevjerimo povjerenje koje je uvijek imao prema svojoj jedinoj političkoj opciji – Stranci demokratske akcije, te da na predstojećim izborima izaberemo gradonačelnika koji će nastaviti koračati putem koji je zacrtao rahmetli Husejin i vratiti ovom gradu političko, a Zeničankama i Zeničanima ljudsko dostojanstvo.

Molimo dragog Boga da našem Husejinu Smajloviću podari dženetske nagrade i vječni smiraj za sva dobra djela koja je učinio, a njegovoj čestitoj porodici i svima koji su ga poznavali i sarađivali želimo poručiti da ponosno i uzdignute glave koračaju našom Zenicom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *