Povjerenik SDA Zenica Nezir Pivić: Kasumović je izgubio kompas i krivicu prebacuje na druge

U izjavi za Klix.ba Pivić je Kasumovića nazvao samoprozvanim ekspertom na vrhuncu nervoze koji je nakon samo dva mjeseca od samovoljnog i protuzakonitog proglašenja budžeta došao u problem i pokazao svoju nesposobnost.

“Možete zamisliti takvog eksperta koji ne može ni dva mjeseca da realizuje budžet koji je sam proglasio. Očito je da u osam mjeseci nije napravio ništa osim zapošljavanja svog izbornog štaba i da su ovakve nebulozne izjave samo način da se skrene pažnja s vlastitog neuspjeha i obećanja koje je dao u predizbornoj kampanji”, pojašnjava Pivić.

Dodaje kako je budžet Grada Zenice u katastrofalnom stanju te da krivicu za to ovaj put Kasumović želi prebaciti na kantonalne i federalne institucije i preduzeća kao što su rudnici, Kantonalna bolnica i druge ustanove.

“On je potpuno izgubio kompas. U svemu ovome je dobro to što građani Zenice uviđaju da su utopijska obećanja njegova samo puka obmana i ništa više. Nažalost, s ovakvim vođenjem grada situacija je u Zenici iz dana u dan sve teža i teža. Želim na kraju istaći da nam je izuzetna čast što smo ovakve samoprozvane eksperte isključili iz SDA i ovo neće biti posljednji slučaj”, dodao je Pivić.

SDA Zenica u narednom periodu ima u planu okrenuti novu stranicu politike i priliku dati isključivo mladim i sposobnim ljudima da upravljaju sami vlastitom sudbinom, jer to, kako Pivić zaključuje, najbolje mogu ostvariti u najjačoj i državotvornoj stranci.

Podsjetimo, iako tačkom dnevnog reda posljednje sjednice Gradskog vijeća Zenice nije bila najavljena rasprava o kladionicama, Kasumović je za govornicom demantovao odgovor Galijaševića da je odluka o provjeri ustavnosti izmjene Odluke o komunalnim taksama Zenice poslana redovnom procedurom, dodavši kako je to bilo urađeno po hitnoj proceduri.

Kasumović je mišljenja da je tako iz budžeta Zenice na godišnjem nivou uskraćen priliv od četiri miliona KM, te je kao jedini izlaz naveo povlačenje odluke ili blokadu institucija koje vodi SDA stranka.

Izvor: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *