Fuad Kasumović nastavlja sa opstrukcijama svega pozitivnog u Zenici: Gradska inspekcija zaustavila radove na sanaciji korita rijeke Bistričak, dok Kasumoviću gleda kroz prste

Fuad Kasumović ostaje dosljedan i nastavlja sa opstrukcijama svega pozitivnog u Zenici. Naime deset dana nakon početka radova na sanaciji dionice regionalne ceste Nemila – Šerići i regulacije korita rijeke Bistričak, za koje je Vlada ZDK izdvojila oko million konvertibilnih maraka, odlukom Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenice radovi koji se odnose na sanaciju riječnog korita su obustavljeni do daljnjeg.

Kao razlog za ovakvu odluku naveli su nepostojanje potpune dokumentacije investitora, odnosno Vlade ZDK I Direkcije za ceste ZDK koja implementira projekat sanacije.

Gradska inspekcija se tako stavila u službu Kasumovićevog zaustavljanja razvoja Zenice u pokušaju da sve što je pozitivno i što Vlada Kantona Zeničko – dobojskog želi realizirati za dobrobit Zenice i njenih građana pokuša sasjeći u korijenu.

Iznenađuje bahatost koju pokazuje Gradska inspekcija ovom nelegalnom odlukom jer nije nadležna zaustaviti radove za koju nadležnost mogu imati samo viši nivoi vlasti, vjerovatno ugledavši se na diktatorski način vladanja Zenicom.

Također, zanimljivo je da se odluka gradonačelnika Kasumovića o rušenju svega bespravno izgrađenog ne odnosi na njegovu vilu koja se nalazi u Perinom Hanu, a koja nema građevinsku dozvolu i koja je pri tome izgrađena na vodnom dobru.

Prema javnim i svima dostupnim podacima koji se mogu vidjeti na portalu Federalne geodetske uprave http://www.katastar.ba/geoportal/preglednik/?center=6497756.085238,4893256.86260852&level=13 jasno je da je Kasumović svojom kućom uzurpirao državnu svojinu, izgradivši je na zabranjenom – vodozaštitnom području, zbog čega nije mogao dobiti niti građevinsku dozvolu (u prilogu fotografije). Ako znamo da se ljetne bašte po Zenici uklanjaju radi toga jer nemaju odobrenje i ugrožavaju javni posjed, jasno je da bi Kasumović istom logikom mogao kao Dragan Čović promijeniti tok rijeke kako bi dobio građevinsku dozvolu.

Pozivamo Kasumovića da se urazumi i da prestane sa opstrukcijama svega korisnog i dobrog.

Zenica će opet biti grad kada on to shvati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *