Pobjednički govor Šefika Džaferovića: Ovo je velika čast, pobjeda SDA i na izborima

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i kandidat te stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se zahvalio delegatima na Konvenciji stranke koji su svoje povjerenje dali njemu.

– Ovo je za mene velika čast i velika obaveza. Nije jednostavno biti kandidat za najodgovorniju funkciju najjače bh. političke stranke. To je, prije svega, velika obaveza i velika odgovornost. Uz Božiju pomoć i uz snažnu podršku SDA, mi ćemo uspjeti i mi ćemo biti pobjednici narednih izbora kao politička stranka i pobjednici za funkciju člana Predsjedništva BiH – poručio je Džaferović.

“Stranka koja je organizirala bošnjački narod”

Kazao je da će uspjeti u tome jer je SDA jedan ozbiljan tim te jedna ozbiljna i organizirana politička stranka.

– Na čelu tog tima je naš predsjednik Bakir Izetbegović i on, budući da se po Ustavu BiH ne može ovaj put kandidirati na ovu funkciju, će i dalje ostati šef tog tima i ja poštujem taj tim i poštujem ono što je do sada radio i radi predsjednik Bakir Izetbegović – izjavio je Džaferović.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH je dodao da se jedino tako može uspjeti, kada se radi u timu, kada se međusobno poštuju i konsultiraju te poštuju unutarnju hijerarhiju.

– Sa SDA možemo puno toga da postignemo. Bez SDA, možemo doći u velike probleme. Historija nas ući da kada je god bila jaka SDA, da je bila jaka i BiH. Ovo je politička stranka čiji je utemeljitelj i prvi predsjednik, rahmetli Alija Izetbegović. Ovo je politička stranka koja je u periodu od kada se pojavila dala odgovore na tako velike izazove i teško je naći političku stranku u svijetu koja je imala ulogu i imala ovakve izazove kakve je imala SDA, a da je ispravno odgovorila. Ovo je politička stranka koja je organizirala bošnjački narod i sve bh. patriote u vrlo neizvjesnim i turbulentnim vremenima – kazao je Džaferović.

Podsjetio je da je SDA, kako kaže, nakon rata uporno radila na reintegraciji BiH i napretku te integraciji BiH u EU i NATO.

Izvor: sda.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *