Asocijacija “Fatma” Zenica i AF ZDK: predstava “Prst” 10. jula u 19.30 h

Asocijacija “Fatma” Zenica i AF ZDK: predstava “Prst” 10. jula u 19,30 h – Povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici Asocijacija “Fatma” Zenica i AF ZDK organizuju predstavu “Prst” 10. juli 2017. U 19,30h u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Dobro došli

O predstavi:

Povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, Asocijacija “Fatma” Zenica i AF ZDK organiziraju izvedbu predstave “Prst” (Sarjevski ratni teatar). U predstavi igraju: Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić.

Ulaz za sve građanke i građane je BESPLATAN.
Nakon predstave će biti upriličen razgovor/ diskusija sa učesnicima.

Članice Asocijacije „Fatma“ svake godine daju doprinos sjećanju na jedan od najvećih pokolja u savremnoj historiji – genocid u Srebrenici. Također, položaj žene je pitanje koje je u fokusu svih aktivnosti Asocijacije.

Predstva „Prst“ objedinjuje ova dva cilja: odaje počast žrtvama i njihovim porodicama, a preblematizira donekle zanemareno pitanje žena koje moraju nastaviti sa svojim životom nakon što njihovi sinovi, muževi poginu.

“Prst” istražuje ovaj odnos u kontekstu najosetljivijeg problema u Bosni i Hercegovini danas: pitanja nestalih, ali iz potpuno nove pozicije – pozicije žena koje su ostale iza.

U priči bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i tačnom psihološkom slikom likova svekrve i snahe, fantastiča ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Predstava se relizira uz podršku Sarajevskog ratnog teatra i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.
Zainteresirani svoj dolazak trebaju potvrditi na broj telefona 061/ 597-055.

Stručna služba SDA Zenica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *