Slavimo rođendan naše Armije RBiH

Danas slavimo rođendan naše Armije Republike Bosne i Hercegovine. Osnovana je na današnji dan 1992. godine od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organiziranih dobrovoljaca, kao odgovor na srpsku agresiju na Republiku BiH.

Pod zastavom Armije borili su se pripadnici svih bh. naroda koji su se organizirali protiv agresije i zato je njezino formiranje jedan od najvažnijih datuma u novijoj prošlosti naše domovine. To je priča o herojskom otporu i borbi naših najvećih sinova za opstanak, suverenitet i nezavisnost.

Uz iskrene čestitke svim pripadnicima Armije RBiH, danas odajemo dužnu počast svima koji su dali živote, dijelove svoga tijela i zdravlje u hrabroj i časnoj borbi za najveće civilizacijske vrijednosti. Naša zadaća, odgovornost i obaveza je da ne zaboravimo uspjehe, podvige i žrtvu koju su podnijele proslavljene jedinice Armije RBiH i da se brinemo za ovu populaciju.

Herojsku priču o Armiji RBiH treba pričati svaki dan, a zarad budućih naraštaja i budućnosti naše domovine čiju smo slobodu branili krvlju.

Odajmo počast i proučimo Fatihu našim šehidima i poginulim borcima kao i prvom predsjedniku RBiH i vrhovnom komandantu ARBiH, rahmetli Aliji Izetbegoviću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *