SDA snažno podržava funkcionisanje pravne države: Svakoj nepogodi dođe kraj, pa i ovoj u Zenici

Stranka demokratske akcije Zenica s gnušanjem odbacuje medijske konstrukcije o navodnom “montiranju optužnice” protiv aktuelnog gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Očigledno je da je tekst naručen i pripremljen u političkoj kuhinji Kasumovića kako bi zenički gradonačelnik, svjestan da se kad-tad mora suočiti s odgovornosti, pridobio podršku javnosti, kao po narodnoj izreci “pas ne laje zbog sela, nego zbog sebe”.

Smatramo da ovakvo naručeno pisanje plaćenih portala predstavlja pritisak na nezavisno pravosuđe.

U istom svjetlu može se posmatrati i tekst objavljen na jednom zeničkom portalu, također bliskom Kasumoviću, koji piše o friziranoj podršci građana inkriminisanom gradonačelniku, što je još jedna potvrda da je sve zakuhano u istoj kuhinji.

Javno pitamo gradonačelnika da li se i portal koji je objavio ove nebuloze finansira iz gradskog budžeta kao i opskurni portal “The Bosnia Times”.

SDA pozdravlja napore pravosuđa da do kraja rasvijetli sve sumnjive radnje zbog kojih su radnici JP “Zenicatrans-prevoz putnika” ostali bez posla, a naš grad bez autobuske stanice, kao i sve druge sumnjive radnje koje su dovele do uništavanja najvećih simbola Zenice.

Umjesto pamfleta i fabrikovanja laži, pozivamo gradonačelnika da građanima Zenice odgovori na čitav niz pitanja. Za početak, zašto je rekonstrukciju nekoliko cesta preplatio milion maraka, zašto je suprugu postavio za direktoricu Doma zdravlja, zašto su mještani Nemile ostali bez punkta Hitne pomoći, zašto nastavlja gomilati administraciju i uhljebljivati poslušnike, zašto pogoduje građevinskoj mafiji…

Pitamo ga i kad će uplatiti sredstva za reprogram duga Čelika, kada će pronaći izgubljenog arapskog investitora i kada će Mittal pustiti u rad gradsku toplanu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *