Pivić nakon izbora za predsjednika SDA Zenica: Okrećemo novi list stranke bez uhljeba i licemjera

Pivić je prošle godine radio na stabilizaciji SDA Zenica kao predsjednik Povjereništva, a naglasio je kako ovim izborima Stranka demokratske akcije u Zenici otvara novu stranicu u svome radu. Ona će biti u znaku organizacionog jačanja, kadrovskog osvježenja i intenzivnije promocije idejno-etičkih temelja na kojima počiva SDA.

“Siguran sam da ćemo zeničku SDA voditi utrtim putevima jedinstva, pravde, solidarnosti i jednakosti koju Stranka demokratske akcije koristi unazad tridesetak godina u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Stanje u SDA Zenica je znatno bolje, ali nažalost to ne prati stanje u Zenici. Stranka demokratske akcije je prije nešto više od godinu dana, iako je imala ukupno najviše glasova na lokalnim izborima, izgubila vlast, jer nije dobila poziciju gradonačelnika i nije ostvarila većinu u Gradskom vijeću. Analitičarima prepuštamo da odgovore na pitanje zašto nije do kraja prepoznato šta je SDA učinila u tom periodu”, prokomentarisao je Pivić.

Dodao je kako ono što se dešava u Zenici nije dobro te da je primjetan zastoj u razvoju grada i nazadovanje u svakom pogledu.

“To građani svakodnevno vide i sve glasnije negoduju zbog odsustva konkretne akcije i ponavljanja već istrošenih političkih floskula i praznih obećanja. Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću čini što može i ovu priliku koristim da im zahvalim na njihovom dosadašnjem djelovanju. Nije im lako promovirati demokratiju u današnjoj antidemokratskoj Zenici”, rekao je Pivić.

Analizom stanja SDA Zenica utvrđene su brojne izdaje članova, a pojedini su, prema riječima Pivića, potajno radili i za sadašnjeg gradonačelnika Fuada Kasumovića.

“Cilj nam je iz naših redova isključiti nečasne, licemjerne i sve one koji putem SDA žele realizirati isključivo lične interese pa čak i kad među njima ima i onih na visokim dužnostima. Ovih godinu dana najviše energije smo ulagali u proces reevidencije, stabilizacije, kadrovskog jačanja i reforme Stranke demokratske akcije”, dodao je Pivić.

Na kraju je naglasio da Stranka demokratske akcije u Zenici okreće novu stranicu, “očišćena od uhljeba, licemjera, izdajnika i neradnika” te da se od danas u punom kapacitetu posvećuje kadrovskom osvježenju, institucionalnom jačanju i idejnom promovisanju u vremenima kada SDA napadaju kako otvoreni neprijatelji zemlje, tako i kvazigrađanske političke stranke.

Izvor: klix.ba