Potpredsjednici

Mirsad Čizmo
Rođen je 1953. godine. Vlasnik je i generalni direktor firme RM–LH Zenica, a jedan je od dobitnika najvišeg menadžerskog priznanja “Najmenadžer 2009.” u kategoriji malog, srednjeg i velikog biznisa u BiH.

U Njemačku je otišao raditi 1989.godine. Kada su ljudi prepoznali njegovu vrijednost počeli su ga nagrađivati, a tamo je ostao deceniju. Poslije toga osniva vlastitu kompaniju. Zbog uspješnog rada firma je do sada obavljala poslove po cijeloj Evropi.

Prije nekoliko godina otvorio je RM-LH u Zenici gdje ona radi na oko 3.000 kvadrata, a zapošljeno je 200 ljudi. Najzastupljenija branša radnika u ovoj kompaniji su zavarivači svih profila, naročito argonski zavarivači, te bravari i cjevari.

 

Suad Kaknjo
Rođen 29.01.1960. godine u Gorici kod Zenice. Oženjen suprugom Senijom, otac dvoje djece, kćerka Inela i sin Asim.
Trenutno stanuje na adresi Mokušnice br.1. Zenica.

Po struci diplomirani inženjer građevinarstva, konstruktivni smjer. U struci radi kao projektant 32 godine. Kao projektant se iskazao na više velikih projekata, a neki od najznačajnijih su: Granični prelaz Izačić, Ensar džamija, Tržni centar Džananović sa hotelom, Metalurg city centar, te još više od stotinu stambenih i poslovnih objekata u cijeloj zemlji. Posebno se ističe projektovanje više od 25 džamija, kako u cjelosti, tako i u fazama rekonstrukcije i dogradnje. Neke od značajnijih su: džamija Putovići, Perin Han, Starina, Maline, Seoci. Pored toga učestvovao u projektovanju na desetine šehidskih i spomen obilježja.

Kao menadžer 20 godina uspješno vodi firmu Arel d.o.o. Zenica i koordinira u projektnom birou u njegovom vlasništvu ‐ Grading KGM d.o.o. Zenica. Kroz dvadeset godina vođenja Arel‐a učestvovao u mnogim javnim i privatnim projektima, a kulminaciju uspješne menadžerske karijere je postigao koordinacijom izgradnje stambenog kompleksa Makovi Crkvice Zenica. Bitno je napomenuti da kroz menadžersku karijeru kompaniju vodi savjesno i odgovorno, te da su svi radnici prijavljeni, a obaveze prema državi redovno isplaćivane.

Društvena aktivnost se ogleda u nizu aktivnosti i radova za opće dobro. Između ostalo se ističe osmogodišnje članstvo u izvršnom odboru MIZ Zenica, gdje je u periodu najveće izgradnje objekata dao svoj veliki doprinos.
Pripada generaciji koja je uvela sistem jedinstvane naplate članarine u IZ i osnovala preduzeće Ihtihal. Uveliko i dalje sarađuje i podržava rad MIZ Zenica i džemata.

U Stranci demokratske aktivnosti aktivan cjelokupan postratni period, posebno u period predizbornih kampanja, a što je svakako i evidentirano. Član izvršnog odbora OO SDA Zenica dvije i po godine.

Aktivan u Atletskom klubu Zenica 23 godine, što je polučilo izvanredne rezultate na kolektivnom i individualnom nivou, što je javnosti itekako dobro poznato. U Atletskom savezu BIH aktivan 10 godina, a posljednje dvije i po godine predsjednik istog. U okviru svog tekućeg mandata uspio finansijski stabilizovati ovu instituciju i sa istom ostvariti najbolje rezultate, ne samo u novijoj, nego u cjelokupnoj historiji saveza. Bio predstavnik i svojevrstan
ambasador Atletskog saveza BIH na brojnim međunarodnim skupovima i konferencijama, a što je kao posljedicu imalo podizanje rejtinga domaćeg saveza na međunarodnoj sportskoj sceni.

Dokazano dobar menadžer i izgrađen lider, u svakom poslu se zalaže za sklad, harmoniju, red, rad i discipline. U svemu daje svoj maksimum, ne štedeći energiju koju mu je Bog dao, a istovremeno ne zapostavlja porodicu kao
osnovnu ćeliju društva, iz koje crpi snagu i inspiraciju za nove poduhvate.

 

Ibrahim Šišić
Rođen 16.05.1965.godine u Zenici. Doktor medicine,subspecijalista onkolog.

Zaposlen u KB Zenica kao Načelnik Odjela Onkologije. Predsjednik SDA Zenica od 2009. godine do 2016. godine.

Općinski vijećnik
Poslanik u Skupštini ZDK
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Pripadnik Armije BiH – Načelnik Saniteta.
Dobitnik ratnog pismenog priznanja.

Bivši predsjednik MOS-a SDA Zenica i potpredsjednik MOS-a ZE-DO Kantona.

 

 

Ismet Begić
Rođen 18.11.1946. godine u Zenici.

Osnovnu i srednju školu završio u Zenici. Nakon toga završio je višu saobraćajnu. Po nacionalnosti je Bošnjak. Vlasnik je i generalni direktor privatne firme.
Član je Stranke Demokratske Akcije od osnivanja.

 

 

 

 

 

Selvedina Sarajlić-Spahić

Rođena 6.8.1969.godine u Zenici, dr.medicine, specijalista porodične medicine, završila edukaciju za Top menadžera u zdravstvu, direktorica Doma Zdravlja Zenica.

Član SDA od 1990. Aktuelna zastupnica u Skupštini ZDK, Predsjednica Organizacija Žene SDA ZDK. Posvećena porodici. Udata i majka troje djece.

https://www.facebook.com/sarajlic.spahic.selvedina

 

 

 

 

 

Jasmin Duvnjak
Rođen 15.06.1978.godine u Zenici.

Osnovnu i srednju školu završio u Zenici. Proglašen za Učenika generacije u Srednjoj medicinskoj školi (prosjek tokom cijelog školovanja 5,00). Studirao Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu (tri godine). Studira Pravni fakultet Univerziteta u Zenici. Neformalno obrazovanje: nekoliko desetina završenih seminara, edukacija, kurseva i studijskih putovanja.

Radno iskustvo:

Saradnik za marketing, promociju i komercijalne poslove u privatnom preduzeću ‘Izo-promet’ d.o.o. (2000-2002);
Urednik i voditelj omladinskog i sportskog programa na zeničkoj radio stanici – volonterski (2001-2002);

  • Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (2002-2006),
    – član Zakonodavno-pravne komisije- predsjedavajući Komisije za mlade;
  • Zastupnik/poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (2006-2010)
    – član Komisije za informiranje- član Komisije za jezička pitanja- potpredsjednik Komisije za mlade;
  • Zastupnik/ poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (2010-2014)
    – član Komisije za informiranje
    – član Komisije za jezička pitanja- potpredsjednik Komisije za mlade
    – Zamjenik predsjednika Kluba poslanika SDA u Parlamentu FBiH;
  • Zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona (2014-2018)
    – predsjednik Komisije za nadzor rada policije
    – potpredsjednik Kluba poslanika SDA- član Kolegija Skupštine;

Aktuelne funkcije u stranačkim organima:

  • Potpredsjednik SDA Zenica
  • Član Glavnog odbora SDA BiH, /član Komisije za EU integracije/
  • Glasnogovornik Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona
  • Koordinator Upravnog odbora Političke akademije SDA – Regionalni program Zenica;