ZDK: Usaglašeni tehnički elementi za rekonstrukciju Kantonalne bolnice

Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i saradnici razgovarali su s predstavnicima CETEOR-a i Evropske banke za obnovu i razvoj o nastavku saradnje i realizaciji projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica.

Planirana rekonstrukcija najveće i najvažnije medicinske ustanove u centralnom dijelu Bosne finansirati će se sredstavima kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od deset miliona eura.

Razmatrane su smjernice za realizacija projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice u Zenici, koja podrazumijeva i izgradnju novog termo-energetskog bloka ove ustanove, a već urađenim energetskim auditom predviđeno je da energent za zagrijavanje termo-energetskog bloka bude tečni plin ili prirodni gas, što je bio jedan od zahtjeva EBRD-a.

Na sastanku su otklonjene sve nejasnoće u vezi s tehničkim rješenjima i precizirani nosioci narednih aktivnosti na realizaciji projekta.

Konsultantska kuća CETOR zadužena da do polovine septembra uradi nacrt preliminarne studije, a do kraja septembra konačnu studiju izvodljivosti ovog projekta, koji će značajno poboljšati uslove rada ove medicinske ustanove.

Izvor: direktno.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *