Završen malonogometni turnir u organizaciji MZ Šerići i SDA Zenica

Na školskom poligonu koji je obnovljen zahvaljujući premijeru Miralemu Galijaševiću i Vladi ZDK, u organizaciji SDA Zenica i MZ Šerići odigran je malonogomentni turnir.

Potpora Vlade ZDK u rekonstrukciji stadiona i potpora SDA u organizaciji turnira jasna je poruka šta ćemo raditi u narednom periodu. Konačno, ranija gradska SDA vlast je ulaganjem u sportsku infrastrukturu to zorno i potvrdila.

Na turniru su učešće uzele 24 ekipe sa područja Grada Zenica. U ime Gradskog odbora SDA Zenica, prisutnima se obratio predsjednik SDA Zenica prof. dr. Nezir Pivić a u ime domaćina se obratio predsjednik MZ Šerići Derviš Kovačević.

Nezir Pivić je u svom obraćanju naglasio da će opredjeljenje SDA i dalje biti podrška sportu. “Sportski tereni i sport trebaju zamijeniti fejsbuk i pasivizam koji je prisutan u našem društvu”, rekao je prof. dr. Nezir Pivić na otvaranju turnira.

Predsjednik MZ Šerići se zahvalio premijeru na podršci koju pruža kroz razvoj infrastrukture mjesne zajednice kao i SDA Zenici koji su podržali organizaciju turnira.

Nakon višesatne igre uslijedio je jak pljusak, zbog čega nije bilo moguće nastaviti sa turnirom, te je organizator odlučio da prve tri nagrade podijeli finalistima, ekipama Nur Hana, Neimar Šerića i Potoka.

Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj značajan sportski događaj, te svim sponzorima koji su podržali ovaj projekat.

« 1 of 2 »

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *