Umjesto da objasni kako je izvlačen novac iz Zenicatransa, Kasumović bi da narodu uskrati osnovna demokratska prava

Pismeno obraćanje Fuada Kasumovića Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona povodom skupa Stranke demokratske akcije u MZ Orahovica, predstavlja direktan atak na slobodnu volju građana, slobodu govora, zbora i dogovora. Broj prisutnih bio je u skladu s protivpandemijskim mjerama, što je Kasumović mogao i lično utvrditi na fotografijama sa skupa.

Očigledno je da se odlazeći gradonačelnik prepao sigurnog izbornog poraza, jer su građani Zenice apsolutno nezadovoljni njegovim (ne)radom. Obećao je sve, a nije ispunio ništa. Istina, dobro je da se javio da narod makar kroz slanje nesuvislih i neutemeljenih dopisa vidi da u Zenici, makar na papiru, još uvijek postoji Štab civilne zaštite. Učinak Kasumovića i njegovih saradnika u doba pandemije ravan je nuli. Sve što je radio, radio je isključivo zarad vlastite promocije ne poštujući ni mjere ni propise, kao što je to uradio prije nekoliko mjeseci u MZ Pojske, kada je grupu mališana izložio zarazi slikajući se bez distance i zaštitne maske, samo da bi ubrao politički poen više.

Umjesto što uskraćuje osnovna demokratska prava građanima, Kasumović bi javnosti trebao objasniti kako je izvlačio novac iz Zenicatransa i zašto su radnici ove firme danas na ulici, kako je privatizirao lokalnu javnu radio-televiziju, kako je zapošljavanjem svojih sljedbenika i ulizica, koji mu moraju voditi lažne profile, nagomilao gradsku administraciju i opteretio gradski budžet za dodatnih milion maraka, kako je zapošljavanjima podobnih ugrozio poslovanje javnih preduzeća i zašto odbija investitore. Sada bi još u stilu velikih diktatora da narodu “začepi usta”. Zbog svega toga, Kasumovića ćemo pamtiti kao negativca koji je uništio najveće vrijednosti i simbole naše Zenice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *