Svečani prijem povodom Dana nezavisnosti

Povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sinoć je u prepunoj sali hotela „Zenica“ pred više od 500 zvanica održan svečani prijem i prikladan kulturno-zabavni program.

Prisutnima je dobrodošlicu zaželio predsjednik Povjereništva SDA Zenica doc. dr sc. Nezir Pivić koji je u svojoj pozdravnoj riječi naglasio značaj 1. marta za Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Osim toga, Pivić je podvukao ulogu Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani nezavisnosti stečene prije 25 godina i političko liderstvo Stranke demokratske akcije u ovom periodu.

„I pored svih osporavanja i omalovažavanja sa kojima se susrećemo, mi ponosno konstatujemo da je Bosna i Hercegovina danas međunarodno priznata država i neizbrisiva konstanta na političkoj mapi Evrope. Naša se zastava viori u svim glavnim gradovima ovog svijeta. Članica smo Ujedinjenih nacija, i aktivno se borimo za članstvo u Evropskoj uniji i NATO paktu“- istakao je dr Pivić.

Čestitke za Dan nezavisnosti uputili su i Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona i predsjednik SDA ZDK, Sakib Mahmuljin, komandant 3.korpusa Armije RBiH, zatim Ramiz Salkić, potpredsjednik entiteta RS, poslanica u Domu naroda Parlamentu BiH dr. Nermina Kapetanović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Šefik Džaferović. Oni su u svojim obraćanjima još jedanput podvukli značaj ovog historijskog datuma kako za bosanskohercegovačku sadašnjost, tako i za njenu budućnost.

Nakon obraćanja zvanica i upućenih čestitki upriličen je prikladan muzičko-zabavni program u kojem su učestvovali članovi nekadašnje Kulturno-umjetničke čete 3. korpusa ARBiH i prof. Said Jusić.

BOSNO I HERCEGOVINO SRETAN TI DAN NEZAVISNOSTI!

PRESS SLUŽBA SDA ZENICA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *