Sjajna vijest za studente u ZDK: Isplata stipendija “u komadu” do kraja mjeseca, stipendije po 600 KM dobiće 1.590 studenata

Studente, koji su aplicirali za stipendiju u Ministarstvu za obrazovanje, obradovaće informacija koju ekskluzivno objavljuje portal Zenicablog. Kako saznaje naš portal, na jutrošnjoj sjednici Vlade donesena je odluka o isplati stipendija za  sve one koji su aplicirali sa urednom dokumentacijom i ispunjavali uvjete za dobijanje stipendija za školsku 2018./19. u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, putem lokalnih službi.

-Stipendije će dobiti 1.590 studenata, a one će ovaj put biti uvećane i umjesto 560, iznositi će po 600 KM za školsku godinu. Najbitnija informacija za studente je da neće biti isplate u ratama, nego će Ministarstvo i Vlada ZDK sva sredstva za cjelokupnu isplatu “u komadu” za sve studente prebaciti na račune općinskih/gradskih službi do kraja septembra, rekao je za naš portal ministar Spahija Kozlić.

Također, 30 studenata koji su se prijavili za stipendije, a studiraju neko od određenih deficitarnih zanimanja po utvrđenim propisima Službe za zapošljabanje (navedeni u Konkursu za stipendije) dobiće “duplu” stipendiju, odnosno po 1.200 umjesto 600 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *