SDA je jedina stranka koja brani i branit će interese BiH i Bošnjaka

Povodom  obilježavanja 28. godišnjice osnivanja SDA Zenica za članove  i simpatizere SDA održane su tribine u Perinom Hanu i Pojskama. Tribine su bile prilika da se progovori o stanju u stranci, predstavi Agenda 2026 za predstojeće izbore i sa aktivistima dogovori metodologija predizborne kampanje.

Tokom tribina je na početku emitiran kratki film o nastanku, rezultatima i važnosti SDA za  BIH i potpunu ravnopravnost svih građana i naroda koji žive u njoj. Nakon toga je predsjednik Općinskog operativnog izbornog štaba Senad Sarajlić ukratko predstavio članove  izbornog štaba,  plan aktivnosti u predizbornoj kampanji  i izborne ciljeve za Opće izbore ove godine. U ime domaćina tribine u Perinom Hanu obratio se potpredsjednik SDA Zenica Suad Kaknjo koji je ukazao na sve opasnosti razjedinjenja i fragmentacije unutar bošnjačke politike. Na tribini u Pojskama u ulozi domaćina obratio se Besim Spahić, nekadašnji načelnik Općine Zenica i predsjednik SDA Zenica, poželjevši doborodošlicu u kočevsku dolinu koja je  izvorište duhovnosti i državnosti BIH. Poručio je svim prisutnim da je SDA jedina stranka koja će braniti interese države BIH i  kako se nada da će glasači to prepoznati.

Predsjednik Općinske organizacije SDA Zenica, kandidat na listi za državni parlament i zamjenik ministra pravde u Vijeću ministara BiH prof. dr Nezir Pivić naglasio je na obje tribine kako  2018. godina ima svoju historijsku važnost za BIH i pozvao je sve prisutne da svojim prisustvom podrže početak predizborne kampanje koja počinje 07. septembra iz Arene “Husejin Smajlović“ u Zenici pod sloganom SNAGA NARODA. Poručio je kako Zenica može i treba imati bolje mjesto unutar SDA BIH. “Bošnjaci u Bosni više nikada i nikoga neće moliti, njima više niko i nikada neće upravljati. Bošnjaci će sami odlučivati o vlastitoj sudbini u vlastitoj zemlji”, naglasio je predsjednik Pivić.

Na obje tribine se prisutnim se obratio i premijer Vlade Ze-do kantona i nosilac liste za federalni parlament Miralem Galijašević i naglasio kako su značajni  rezultati Vlade Ze-do kantona, posebice u domenu smanjenja nezaposlenosti, osiguranja likvidnosti budžeta, kapitalnih projekata i osiguranja redovnih isplata plata i socijalnih davanja koji se isplaćuju iz Budžeta ZDK. Pozvao je članove i simpatizere  SDA Zenica da imaju povjerenje u ozbiljne ljude koji će u  narednom periodu  riješiti probleme mještana ovih krajeva a za mještane ovih slivova poručio da će, bez obzira na smutnje, blokade i opstrukcije od strane gradske uprave Zenica, biti završeni i škola u Tetovu i put Čajdraš – Ovnak, kao i drugi infrastrukturni projekti. “Zaustavimo laži, smutnje i opstrukcije u našem gradu”, zaključio je Miralem Galijašević.

SDA ZENICA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *