Saopćenje za javnost – treniranje strogoće Gradske uprave

Treniranje strogoće Gradske uprave nad penzionerima, bolesnicima, učenicima i radnicima –
Naređeno ekspresno rušenje autobuskog stajališta u MZ Babino kojem gravitra 5.000 ljudi.

Asocijacija mladih SDA Babinskog sliva pokrenula je inicijativu za izgradnju autobuskog stajališta kod OŠ „Hamza Humo“ u ovom naselju, sa namjerom da se ljudima koji gravitiraju u ovom području omogući normalna komunikacija sa Gradom Zenicom i dalje.

“Naša omladina prepoznala je problem radnika, penzionera, bolesnika i učenika koji se nemaju gdje skloniti kada padaju kiša i snijeg. Stajalište bi koristili penzioneri koji dolaze u obližnju poštu po penzije, bolesnici koji se liječe u ambulanti, zatim 300 đaka koji pohađaju mjesnu školu, radnici i mnogi drugi stanovnici ovog naselja. Ova lokacija je srce Babina i kroz nju dnevno gravitira i do 5.000 ljudi. Izdvojeno je oko 2.000 KM, ne računajući dobrovoljni rad omladine i logistiku koja je obezbjeđena. Umjesto da pozdrave ovakvu inicijativu i rješenje koje ima u vidu prije svega interes građana ove mjesne zajednice, predstavnici Gradske uprave su ekspresno poslali inspekciju i naredili rušenje objekta koji bi koristio radnicima i đacima”, kaže se u saopćenju AM SDA Zenice.

Očekujemo da Gradska uprava kako je trenirala strogoću nad penzionerima, bolesnim, učenicima i radnicima, nastavi na isti način i sa istom ažurnošću dalje rušiti bespravno sagrađene objekte u Gradu Zenica, u protivnom bit će jasno da je ovo u Babinu učinjeno jer žele pogaziti ponos ovih ljudi samo zato jer oni cijene i vole SDA.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *