Saopćenje za javnost: Kasumović opravdano nezadovoljstvo željezaraca i rudara koristi za ličnu promociju

Najnovijim medijskim istupima u kojima je iznio niz neistina o samom problemu, ali i odgovornosti te pogotovo kad je vidio da nadležni rješavaju njihove probleme, pokušava ušićariti poneki politički poen, potpredsjednik stranke Nezavisni blok Fuad Kasumović pokušava da umjesto da ponudi konkretno rješenje, lažima na račun drugih i zamjenom teza zaradi poneki predizborni poen.

Fuad Kasumović je među posljednjim osobama koje trebaju nekom držati lekciju o zakonitosti i moralnim odlukama, pa je krajnje nemoralna i bezobrazna njegova medijska ofanziva da u izbornoj godini sve ostale prozove kao krivce, zanemarujući  da je bio i jeste dio sistema koji treba pomoći rudarima, željezarcima i drugim radnicima, te da je sa njihovim problemom bio direktno upoznat na nizu funkcija koje je obavljao proteklih godina. Kasumović opravdani bunt željezaraca i rudara koristi da se obračuna sa sistemom od kojeg je profitirao pumpe, poslovne prostore, zemljište…

SDA Zenica i SDA Zeničko-dobojskog kantona potpuno podržavaju svaki zahtjev za uvezivanje staža, izmirenje obaveza prema svakom rudaru za penziju, te svaki drugi radnički zahtjev, te smatraju  da se sistemski, a ne stihijski trebaju riješiti problemi radnika u industriji cijele BiH.

Zanimljivo je da Kasumović nijednom  rječju ne pominje ime stranke čiji kadar više od tri godine rukovodi resornim ministarstvom, nego spinovanjem i dezinformacijama optužujući ministra, optužuje SDA. Možda zato što neki otpadnici stranke koju ne proziva aktivno učestvuju u njegovoj kampanji, identifikovani su kao huškači i poticajni faktor ka izražavanju ovakvog bunta.

Još jednom pozivamo rudare, željezarce, ali i druge radnike, građane, da ne nasjedaju na svakodnevnu zamjenu teza, iznošenje neistina i poluistina sa ciljem stvaranja “kulta spasioca” osobe osumnjičene i prijavljene za niz teških krivičnih djela iz oblasti nezakonitog poslovanja, te zloupotrebe položaja.

Imajte na umu da novi politički subjekti, nastali tako što su njihovi rukovodioci otpisani, otkriveni, diskvalifikovani ili isključeni iz ozbiljnih političkih projekata, jedino što mogu ponuditi jeste jeftino politikantstvo i laganje o drugima. Laž je da su nezavisni, laž je da su samostalni, laž je da iza njih ne stoji stranka, jer kako god danas lažu da nisu 20 godina bili u SDA, tako vas lažu da su danas samostalni, a ne dio političke stranke koja će izaći na oktobarske izbore. Sve laž do laži.

Očito  je da SDA i njeni predstavnici u vlasti na više nivoa zajedno sa legitimnim predstavnicima radnika pronalaze rješenje, a ne konflikte, traže ispunjenje zahtjeva, a ne blokadu drugih građana.

Poštovani željezarci, rudari, radnici, građani, budite više od pukih upijača politikantstva istrošenih političara koji jedini interes i cilj vide u vlastitom bogaćenju, ne prežući da založe i vaš život da bi se osvetili strankama iz kojih su istjerani, odbačeni, protjerani… Tražite od svakog političara da umjesto izjava pred kamerama ponude rješenje problema, umjesto floskula o pozivima na rješenje sami kažu šta su spremni uraditi.

Sigurni smo da će u narednom periodu biti novih politikantskih podmetanja i lažnih dušebrižnika za narod, a uvjereni smo da će građani biti sposobni da razlikuju brigu od politikantstva, te znati ko im može i ko im hoće pomoći u rješavanju njihovih opravdanih zahtjeva.

Press SDA ZENICA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *