Promocija knjige “Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo” autora Ramiza Salkića 22. marta u Zenici

Gradski odbor SDA Zenica Vas poziva na promociju nove knjige „Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo“, koja će se održati u petak, 22. marta 2019. godine, u hotelu Zenica, sa početkom u 18:00 sati.

Knjiga „Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo“ autora mr. Ramiza Salkića, bavi se analizom i položajem Bošnjaka u Republici Srpskoj. Prema riječima autora, koji je ujedno i aktuelni potpredsjednik RS-a, ova knjiga je svojevrsno svjedočanstvo o stanju, statusu i sistemskoj diskriminaciji Bošnjaka na prostoru entiteta Republika Srpska, koju nad Bošnjacima provode vlasti ovog bh. entiteta.

Predstavljanje ovog značajnog djela izvršit će dr. Izet Šabotić, dr. Amir Karić, Samir Karić, Mehmed Pargan, te autor Ramiz Salkić.

Svaki Bošnjak ima vjersku i moralnu obavezu, kako prema samom sebi, tako i prema sadašnjim i budućim generacijama, da govori i širi istinu o borbi svakog pojedinca za njegovu slobodu, čast i dostojanstvo, jer ga se svaki pojedinac tiče. Stoga Vas pozivamo da se u što većem broju odazovete predstavljanju navedenog djela, koje će budućim generacijama ostati kao svjedočanstvo mukotrpne borbe za život dostojan čovjeka, koju svakodnevno vode Bošnjaci na prostoru manjeg bh. entiteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *