Pet godina od preseljenja lidera i vizionara rahmetli Husejina Smajlovića

Prije pet godina napustio nas je naš Husejin Smajlović, čovjek koji će bez sumnje ostati upamćen kao najuspješniji gradonačelnik u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Zenica i Zeničani ostali su bez svog lidera i vizionara, a Stranka demokratske akcije bez čovjeka koji je energično i ustrajno realizirao njenu viziju razvoja i ideološko-političke programe.

Tri mandata rahmetli Smajlovića ostat će zapamćeni kao vrijeme preporoda Zenice i transformacije iz radničke spavaonice u grad poželjan za življenje, vrijeme infrastrukturnog preporoda, ali i entuzijazma koji se rijetko gdje mogao vidjeti. Smajlović je u trajni emanet Zenici i Zeničanima ostavio brojne projekte, kao što su Glavna gradska magistrala, Arena Zenica, Atletski stadion, umiveno Bilino polje, Muzej grada, Gradska tržnica, Regionalna deponija, poslovne zone, uređene i osvijetljene ulice.

Naš Huso, kako smo ga svi odmilja zvali, bio je beskompromisan kada je u pitanju interes Zenice, čestit, dobrodušan, uporan i uvijek spreman za razgovor. Stranka demokratske akcije je ponosna što je u svojim redovima imala ovog velikog čovjeka, lidera, vizionara i humanistu. Svi mi koji živimo u Zenici dugujemo mu zahvalnost za sve što je učinio.

Molimo dragog Allaha dž.š. da našem rahmetli Husejinu podari dženetske nagrade i vječni smiraj za sva dobra djela koja je učinio, a njegovoj čestitoj porodici i svima koji su ga poznavali i sarađivali želimo poručiti da ponosno i uzdignute glave koračaju našom Zenicom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *