OIO SDA Zenica: Tematska sjednica o Zenicatransu

Općinski izvršni odbor SDA Zenica na današnjoj tematskoj sjednici je razmatrao stanje u JKP Zenicatrans – Prevoz putnika Zenica i s tim u vezi jednoglasno usvojio sljedeće zaključke:

1. SDA Zenica bezrezervno podržava sindikat i radnike JKP Zenicatrans – Prevoz putnika Zenica u njihovoj borbi za ostvarenje radničkih prava i spas ovog javnog preduzeća u našem gradu.

2. Od gradonačelnika Zenice i Gradske uprave tražimo hitnu realizaciju zaključaka sa sjednice Gradskog vijeća od prošle godine na kojoj se raspravljalo o stanju u ovom javnom preduzeću, posebice povlačenje sredstava iz budžeta za oporavak Zenicatransa.

3. SDA Zenica podržava zajednički amandman vijećnika SDA, A-SDA i SBB-a na Prijedlog budžeta Grada Zenice za 2020. godinu kojim će se sanirati finansijski problemi u preduzeću i stabilizirati javni gradski i prigradski saobraćaj kao javni interes Zenice.

4. Od nadležnih istražnih i pravosudnih organa tražimo pokretanje istraga o svim eventualnim nezakonitostima u ovom javnom preduzeću.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *