Obilazak škola “Hamza Humo” i “Arnauti”

Obilazak škola “Hamza Humo” i “Arnauti”  –  Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport posjetio je OŠ “Hamza Humo” Babino i razgovarao sa direktoricom OŠ “Hamza Humo”, Indirom Huskić Smajić. Sa ministrom Sinanovićem ovu školu su posjetili  Ramo Pivić, zastupnik u Skupštini Kantona i Sead Bolić, zamjenik predsjednika MZ Babino. Razgovarli su o zahtjevima i potrebama škole.

Zaključeno  je da je prioritet za izvođenje radova zamjena stolarije na objektu centralne škole, te da se Školi pored navedenog obezbijedi finansijska podrška za izradu i pripremu projektne dokumentacije za projekte: zamjena krova na centralnoj školi, izgradnja poligona  na PŠ “Pepelari”, te zamjena stolarije, uvođenje centralnog grijanja i zamjena krova u PŠ “Seoci”.

Za ove potrebe, Kanton će izdvojiti 65.000 KM.

Do sada  je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK u 2017. godini za OŠ “Hamza Humo” Babino na ime sanacije od posljedica elementarnih nepogoda (usljed ekstremnih hladnoća popucali radijatori i vodovodne instalacije), izdvojilo 12.500,00 KM.

Ovom prilikom, također, je upriličena  posjeta OŠ “Arnauti”. Ministar Sinanović  je razgovarao  sa  Safetom Salčinovićem, direktorom OŠ “Arnauti”  o potrebama i zahtjevima škole na osnovu kojih je iz Budžeta ZDK u 2018. godini odobreno za sanaciju poda u fiskulturnoj sali i zamjenu unutrašnje stolarije 50.560 KM.

Press služba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *