Klub SDA traži održavanje hitne sjednice Vijeća grada Zenica o stanju sporta

Klub vijećnika Stranke demokratske akcije u Vijeću grada Zenica podnio je zahtjev za održavanje hitne sjednice Vijeća na temu stanja sporta u Gradu Zenica, a u svjetlu iščekivanja sjednice gradskog parlamenta na čijem će se dnevnom redu naći prijedlog Budžeta Grada.

Cijeneći situaciju u kojoj se sport u Gradu Zenica nalazi, te uzimajući u obzir činjenicu da je javnost značajno uznemirena najavljenim redukcijama finansijskih sredstava za oblast sporta u Nacrtu budžeta za 2021. godinu, Klub SDA smatra da se prije usvajanja Budžeta mora održati hitna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi vijećnici imali priliku da održe raspravu pred očima javnosti, te u prisustvu predstavnika sportskih klubova i kolektiva koji djeluju na teritoriji Grada Zenica.

Usaglašavanjem stavova na navedenoj sjednici, izbjeglo bi se nepotrebno gomilanje amandmana od strane različitih klubova vijećnika, a koji po svojoj prirodi mogu biti kontradiktorni, čime jedino gube sportski radnici u Gradu Zenica. Također, usaglašavanjem stavova na vanrednoj sjednici mogli bi se Predlagaču uputiti jedinstveni zaključci ispred Gradskog vijeća, čime bi se povećala mogućnost njihovog usvajanja, a što smatramo da će biti od koristi sportskim radnicima i ukupnoj javnosti Grada Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *