Kasumović pretvara sanitarnu inspekciju u svoju političku policiju

Fuad Kasumović očigledno se prepao poraza na predstojećim izborima, pa je nakon populističkog poziva građanima da ne idu na predizborne skupove otišao korak dalje odlučivši upotrijebiti inspekciju da zastraši građane, kako bi po svaku cijenu sačuvao fotelju. Samo tako se može protumačiti najava da će gradski sanitarni inspektor provoditi kontinuirane inspekcijske kontrole svih okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a posebno kontrole nad održavanjem javnih i političkih skupova tokom predizborne kampanje.

Radi se o klasičnoj demonstraciji sile i zloupotrebi institucija s ciljem zastrašivanja i zavođenja terora nad slobodnim građanima i političkim neistomišljenicima. Očigledno je da Kasumović želi pretvoriti gradsku Sanitarnu inspekciju u svoju političku policiju, drsko se miješajući u izborni proces, što nikako ne bi smio činiti kao izvršni organ vlasti, jer je i sam kandidat na lokalnim izborima.

Vidi Kasumović da je narod prepoznao SDA kao jedinu snagu Bošnjaka koja našem gradu može vratiti dostojanstvo i zaustaviti političku tiraniju koja je zavladala njegovim dolaskom 2016. godine, a on građanima nema šta ponuditi osim novih ispraznih predizbornih obećanja na koja birači na ovim izborima neće opet nasjesti.

SDA nastavlja svoju predizbornu kampanju, poštujući važeće preporuke i mjere zdravstvenih vlasti, a Kasumović neka odbrojava dane do 15. novembra kada će ga Zeničanke i Zeničani, sigurni smo, trajno poslati na političko smetljište.

Za jaku Zenicu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *