Kasumović bi da zabrani politička okupljanja, a najbrutalnije zloupotrebljava našu djecu

Fuad Kasumović još jednom je pokazao da je licemjer i da sve radi samo da bi sačuvao vlastitu poziciju. Jučer je uputio poziv političkim strankama da ne održavaju političke skupove kako bi se spriječilo širenje pandemije korona virusa i, tobože, zaštitilo zdravlje građana, a već danas je otišao među najmlađe, naše prvačiće, kako bi se pohvalio i uručio ruksake koje je kupio parama svih građana. Navikao je Kasumović zavlačiti ruku u državnu kasu zarad vlastite koristi, a ovaj put je ponovo zloupotrijebio školu i najmlađe radi samopromocije o kojoj će, uvjereni smo, večeras izvijestiti njegova privatna TV Zenica i portali iz iste propagandne mašinerije. Na sceni je očigledan politički zločin i najbrutalniji oblik zloupotrebe djece. Ako je i od njega, previše je!

Htio bi Kasumović onemogućiti političkim strankama da predstave građanima svoje političke programe, prije svega naš program “Za jaku Zenicu”, krijući se iza zahtjeva jalovog gradskog Štaba civilne zaštite za uvođenje restriktivnijih protivpandemijskih mjera, a da nam se on svake noći obraća putem davno pročitane opskurne gradske radio-televizije. Dakle, zarad fotelje koju voljom većine građana uskoro sigurno napušta, spreman je da uguši slobodu govora i uruši demokratski sistem, jer je vidio da je SDA snaga koja će ga 15. novembra poslati na političko smetljište. Kasumoviću, imaš li ti ikakav program, projekat, ideju, bilo šta? Obećanja koja si dao prije četiri godine svakako nisi ispunio. Niti jedno. Nula!

SDA neće podleći pritiscima i perfidnim populističkim preizbornim vapajima odlazećeg gradonačelnika, nego će, poštujući sve preporuke zdravstvene struke, nastaviti širiti glas nade da će agonija u kojoj se Zenica nalazi zadnje četiri godine, a čije je ime i prezime Fuad Kasumović, za manje od mjesec dana biti prošlost. Za jaku Zenicu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *