Kasumović autokratskim i kriminalnim metodama pokušava vladati Zenicom

U ponovnom naletu bijesa i nervoze samoprozvani ekspert koji je Zenicu doveo do toga da postane grad slučaj ponovno je u medijskom nastupu iznio niz laži i netačnih informacija. Govori o kojekakvoj medijskoj blokadi pri čemu prešućuje vrlo važnu činjenicu da je upravo on zahvaljujući RTV Zenici, kao javnom servisu građana Zenice, apsolutno zabranio bilo kakav medijski prostor svakome ko drugačije misli. Naravno, ključna tema ovih dana za Zenicu je budžet kojeg, nažalost, ovaj grad nema, a nema iz razloga što je samoprozvani ekspert kršeći Zakon o principima lokalne samouprave propustio svoju zakonsku obavezu da poštujući budžetski kalendar dostavi Gradskom vijeću budžet na razmatranje i usvajanje. Ne želi autokrata da vijećnici ispunjavaju svoju zakonsku obavezu da razmatraju i usvoje budžet, već on želi da sam proglasi budžet u skladu sa svojim željama i skrivenim interesima. Na ovaj način on svjesno krši zakon i uskraćuje Gradskom vijeću i gradskim vijećnicima njihovo zakonsko pravo da donesu budžet, što je u isključivoj i direktnoj nadležnosti Gradskog vijeća.

Pričajući kojekakve laži u tom medijskom nastupu kaže da „Grad Zenica nikad nije bolje stajao“. Međutim, istina od svega toga je da Grad zaista stoji u mjestu od kako je na njegovom čelu gradonačelnik Fuad Kasumović. Niti jedan kapitalni projekat za vrijeme njegove vladavine ne nalazimo u Zenici, na sceni su samo smutnja, laži, podmetanja i, nažalost, uništavanje simbola ovog grada kao što je „Zenicatrans“, NK „Čelik“ i druga javna preduzeća koja su zahvaljujući njegovim podobnim, a nesposobnim kadrovima, doveli simbole ovog grada do propadanja.

Pominje zaduženje grada od 64 miliona, što je čista laž i ovom prilikom ga pozivamo neka kaže koji je to dug i na što se odnosi. Ponovno je rekao da neda sredstva „Zenicatransu“ i nudi kojekakve revizorske kuće koje bi izvršile analizu u „Zenicatransu“, kako bi samo dobio na vremenu i uništio ovo javno preduzeće. Podsjećamo da više od tri godine u ovom javnom preduzeću vedre i oblače upravo njegovi kadrovi koje je on imenovao pa se postavlja pitanje zašto takve analize nisu do sada urađene. Također, optužuje radnike „Zenicatransa“ da su pod uticajem Stranke demokratske akcije, što je apsolutna laž i spin.Upravo ti radnici su prošle godine Kasumovića predlagali za nagradu Grada Zenica pa je sada svima jasno da su radnici „Zenicatransa“, putem menadžmenta kojeg je on imenovao, bili pod uticajem Fuada Kasumovića.

Pominjao je samoprozvani ekspert i kladionice koje je on svojim prijedlozima i kvazi-rješenjima u protekle tri godine samo kreditirao, jer zahvaljujući njegovim odlukama kladionice na području Grada Zenica nisu platile ni redovne takse. Osim toga, otvoren je značajan broj novih kladionica i kockarnica, suprotno Odluci o zabrani koju je donijelo Gradsko vijeće, a koju Kasumović ne poštuje. Stranka demokratske akcije i vijećnici u Gradskom vijeću Zenica su podržavali i uvijek će podržavati borbu protiv kladionica i kladioničarskih lobija, za koji osnovano sumnjamo da mupripada i Kasumović.

O tome koliko Fuad Kasumović uživa podršku građana najbolje govori podrška onih koji ga najbolje poznaju. Tako je Kasumović na Općim izborima 2018. u rodnom Gornjem Vakufu dobio 388 glasova. Kasumovićeve komšije su pokazale šta misle o samoprozvanom ekspertu, a Zeničani će pokazati na oktobarskim izborima kada će ga poslati na političko smetljište,jer je od Zenice napravio grad slučaj.

Kao najveći blam ovog gostovanja je izjava samoprozvanog eksperta Kasumovića da je čist „k’o novorođenče“, koja bi se mogla porediti sa onom narodnom izrekom: „Vojnik o skraćenju, a Kasumović o poštenju.“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *