Imali smo izdaju u vlastitim redovima, ali okrećemo novu stranicu

Velika sala Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a svečanoj akademiji su sprisustvovali zvaničnici SDA sa općinskog, kantonalnog i državnog niova vlasti.

Povjerenik SDA Zenica Nezir Pivić u svome obraćanju prisutnima je akcentirao kako će Povjereništvo SDA Zenice okrenuti novu stranicu i posvetiti se osvježenju stranke.

“Okrećemo novu stranicu i posvećujemo se osvježenju stranke kroz nova učlanjenja, naročito mladih, a istovremeno se zahvaljujemo svima onima koji SDA vide samo kao sredstvo za ostvarenje ličnih interesa. Ovdje i sada poručujem svima onima koji su nekada bili SDA, a sada su izašli iz SDA, da zaborave iluziju da će upravljati ovom strankom”, poručio je Pivić te dodao da je prije dva dana promovirano 155 novih mladih članova SDA koji su profesori, magistri, inžinjeri, ljekari, ekonomisti, pravnici i drugi.

Iz SDA Zenica su poručili da će temelj svih aktivnosti biti kadrovski i programsko-politički zaokret i reforma kako bi u SDA i njeno rukovodstvo uključili mlade, sposobne i obrazovane.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je izjavio kako je su imali izdaju u vlastitim redovima.

“Bez obzira na slabost na posljednjim izborima, siguran sam da ćemo naći pravi put i vratiti se na staze SDA. Imali smo izdaju u vlastitim redovima, to nikada nisam rekao, a sada ću reći i oni koji misle da ih ne vidimo, moram reći da ih vidimo”, poručio je Galijašević.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić u obraćanju prisutnima govorio je o prioritetima u Bosni i Hercegovini, o putu ka Evropskoj uniji te ekonomskom razvoju BiH. Povodom večerašnje godišnjice SDA Zenica je izjavio kako će reforme promijeniti 25-godišnju matricu djelovanja.

“Ove reforme će promijeniti matrice od 25 godina i nadalje će se vrednovati znanja i vještine. Uz znanja i vještine će se obezbijediti prosperitet Bosne i Hercegovine. Reforme i modernizacija će osvježiti rad SDA i vas koji zauzmete neke od funkcija u našoj državi”, kazao je Zvizdić.

Poliglota Malik Ejubović nedavno je postao član SDA, a njegov govor u velikoj sali izmamio je veliki aplauz. Ejubović poznaje sedam svjetskih jezika, a po povratku sa školovanja u BiH učlanio se u SDA jer se njeno djelovanje uklapa u njegove svjetonadzore.

“Smatram da mladi mogu dati nove ideje i ciljeve koji odgovaraju novom aktuelnom stanju u društvu gdje smo svjedoci odlaska mladih. Većina ljudi kada sam im rekao da ostajem u BiH su mi rekli da sam izuzetak, stvari se moraju promijeniti. Mi koji ostajemo moramo postati pravilo, a oni koji odlaze moraju biti izuzetak”, poručio je Ejubović.

Nakon govora u foajeu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici je upriličeno druženje.

Izvor: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *