Građani Zenice čekaju odgovore: I dalje katastrofalan učinak Fuada Kasumovića, demantujte nas!

Reakcije iz izbornog i medijskog štaba u kabinetu odlazećeg gradonačelnika Fuada Kasumovića potvrđuju da su kritike koje je Stranka demokratske akcije uputila na njegov (ne)rad potpuno opravdane. Nesporno je da Kasumović nije u cjelosti realizirao niti jedno od 37 izbornih obećanja koje je dao prevarenim biračima 2016. godine, tako da mu na kraju mandata ne preostaje ništa drugo osim da bježi od odgovornosti i skriva se iza svojih pijuna.

Umjesto da lično ponudi odgovore i kaže zašto je obmanuo svoje birače, Kasumović na front istura svoju (kvazi) uzdanicu Kenana Uzunovića, koji se, tobože, osjetio prozvanim u saopćenju Stranke demokratske akcije. Javno pitamo Kasumovića zašto se skriva iza njegovih nejakih pleća? Je li zbog toga što je zaposlio Uzunovića u Gradsku upravu, a njegovu suprugu u JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata? Šta je Uzunović doprinio zeničkom sportu, osim što radi na propagandi KF-a kao njegov lažni profil?

Uzunovića boli što nije uređen plato ispred njegove porodične radnje u Staroj čaršiji, a ni on ni njegov šef Kasumović ne rade ništa da riješe problem parkinga na Mokušnicama, iako ovo naselje ima usvojen regulacioni plan. Izgleda da je spinovanje i skretanje pažnje sa nerada jedino što je Uzunović naučio od svog političkog mentora iz Gornjeg Vakufa.

Kasumović i Uzunović nemaju pravo da spominju zenički sport jer upravo oni, sa još par pojedinaca iz ove bratije, četiri godine “vedre i oblače” i kamče novac za sport. Zato je Zenica pala na sirotinjske grane u sportu, ostala bez premijerligaša, a naš najvažniji simbol “Čelik” završio je u najnižem rangu takmičenja, zahvaljujući štetočini Kasumoviću i njegovim investitorima iz Turske.

Neka Uzunović prenese Kasumoviću da čekamo odgovore. Nikada veća politička štetočina nije došla u Zenicu. Obećati sve i ne ispuniti ništa je pravo remek djelo. Svi svjetski populisti trebaju doći u Zenicu da pitaju Kasumovića kako mu je to uspjelo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *