Galijašević: ArcelorMittal je kičma razvoja ZDK

Galijašević: ArcelorMittal je kičma razvoja ZDK – U kompaniji ArcelorMittal Zenica svečano je obilježen završetak Kapitalnog remonta Visoke peći, do sada najvećeg investicionog projekta u ovoj kompaniji.

U remont „srca integralne proizvodnje“ ArcelorMittal investirao je više od 50 miliona KM, uz dodatnih 10 miliona KM za obimne radove u drugim pogonima. Na ovom zahtjevnom i složenom projektu, osim zaposlenika ArcelorMittala, bilo je angažirano dodatnih hiljadu radnika eksternih kompanija iz 12 zemalja.

Svečanosti je prisustvovao i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević koji je istakao značaj ArcelorMittala za ekonomiju ZDK i BiH.

„Remont Visoke peći je je garancija da će se čelik u Zenici proizvoditi narednih najmanje 15 godina. Vrlo značajan je veliki broj kooperanata koji je učestvovao na remontu, a isto tako veliki broj kooperanata naslonjenih na proizvodnju čelika dobit će posao u budućnosti. Zeničko-dobojski kanton je lider izvoza upravo zahvaljujući ArcelorMittalu koji je kičma razvoja i jedan od najvećih izvoznika u BiH“, kazao je premijer Galijašević.

Press služba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *