Faruk Hodžić, novi član SDA Zenica: SDA je snaga koja je jedini garant opstojnosti BiH

Danas je održana konferencija za medije povodom pristupanja kantonalnog zastupnika Skupštine ZDK Faruka Hodžića Stranci demokratske akcije.

Medijima su se obratili Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK i Nezir Pivić, predsjednik povjereništva GO SDA Zenice.

Miralem Galijašević je poželio dobrodošlicu novom članu, a Nezir Pivić naglasio da je ovo samo jedna u nizu  stranačkih aktivnosti koje predstavljaju potpuni kadrovski zaokret i političku reformu. Pored toga, istakao je da Stranka demokratske akcije ulazi u kadrovske reforme kojima će se osavremeniti političko djelovanje kako bi se ideje SDA dodatno približile građanima. U prilog tome je i činjenica da je nedavno promovisano novih 155 članova a u pripremi je i promocija preko 200 novih, uglavnom mladih članova SDA. Zahvaljujući se Faruku Hodžiću na tome što je prepoznao SDA kao najodgovorniju i najjaču političku stranku, Pivić je apostrofirao da on stupa u politički prostor iskrenog dijaloga i demokratske kulture koji vladaju u Stranci demokratske akcije.

Faruk Hodžić je magistar medicinskih nauka, doktor specijalista ortopedije i viši asistent na Medicinskom fakuletu u Zenici, te zaposlenik Kantonalne bolinice Zenica i liječnik poznatih bh. Sportista. U svom obraćanju on je između ostalog naglasio da SDA smatra najdržavotvornijom strankom u Bosni i Hercegovini, te da je jedan od razloga pristupanja Stranci demokratske akcije trenutna atmosfera koja vlada u zeničkoj SDA u kojoj je prepoznao nove snage i dobre saradnike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *