Predsjednik SDA Zenica Nezira Pivić: Diktatura i bahatost nisu nikada i nikome donijele dobro

Današnjom press konferencijom uzurpiran je prostor gradske uprave za lične potrebe Kasumovića i ekipe koji treba biti prostor za rješavanje pitanja građana grada Zenice, a ne prostor za rješavanje ličnih pitanja privatnih političkih stranka iz Gornjeg Vakufa, Sarajeva i Cazina.

I ovo je poruka da je namjera Kasumovića da zaustavi sve što ima veze sa razvojem Zenice. Umjesto da rješava pitanja bespravne gradnje, ekologije, sporta, mi po ko zna koji put imamo na sceni lične interese pojedinaca koji ne misle dobro Zenici.

Diktatura i bahatost nisu nikada i nikome donijeli dobro. Otimanje privatnog zemljišta putem privatizacije gradske inspekcije, a sa druge strane nasilno zaustavljanje izgradnje regionalne ceste prema Bistričaku su prave teme za današnji privatni skup u gradskoj upravu jer se tiču građana Zenice.

Ova današnja predstava nije ništa drugo nego jedna velika podvala, hvala Bogu da su to zeničani prepoznali. Neka takvi Zenicu ostave na miru i da se sklone sa puta razvoja koji je započeo rahmetli Husejin Smajlovic.

Izvor: fena.ba