PREDRAMAZANSKI MUHABET U ORGANIZACIJI ASOCIJACIJE “FATMA”

Asocijacija „Fatma“ u sklopu svojih važnih programskih ciljeva nastoji afirmisati pozitivne bošnjačke vrijednosti, ali i promovirati univerzalne vjerske poruke.
U tom kontekstu Asocijacija „Fatma“ Zenica, već tradicionalno, organizuje predramazansko predavanje s ciljem primjerenog obilježavanja dolaska „najdražeg gosta“ i podsjećanja na svekolike blagodati mubarek mjeseca ramazana. Ove godine, u suorganizatorstvu sa AF ZDK, upriličeno je edukativno predavanje koje je održao autor, publicista i analitičar vjersko-kulturne i društveno-političke zbilje Muhamed ef. Velić, imam pri MIZ Sarajevo.
Efendija Velić je na osebujan i originalan način pristupio temi, stavljajući akcenat na duhovne aspekte priprema za ramazan. Cijeneći misiju Asocijacije „Fatma“ koja u središtu svojih aktivnosti ima ženu/ majku kao fundament porodice i društva, ef. Velić je značajan dio predavanja posvetio i specifičnim pitanjima koja se tiču žene. Cjelokupno izlaganje je odisalo elokvencijom i entuzijazmom, a svaka iznesena tvrdnja potkrijepljena ajetima, vjerodostojnim hadisima i autentičnim tumačenjima.
Prisutnima se obratila i Selvedina Sarajlić-Spahić, iz uloge predsjednice AF ZDK, ali i iz uloge ljekara, te dala praktične savjete kad je u pitanju zdravlje i post, a svim prisutnim ženama poslala poruku o nužnosti vođenja brige o vlastitom zdravlju.
Nakon predavanja je uslijedila diskusija i neoficijelno druženje koji su dodatno uveličali ovaj skromni doprinos svečanom dočekivanju mubarek mjeseca ramazana.

Ramazan šerif mubarek olsun ….