Faruk Hodžić, novi član SDA Zenica: Ovo je snaga koja je jedini garant opstojnosti BiH

Stranka demokratske akcije Zenica danas je organizovala konferenciju za novinare na kojoj je predstavila novog člana kantonalnog zastupnika Faruka Hodžića.

Na današnjoj konferenciji povjerenik Općinskog odbora SDA Zenica Nezir Pivić je pojasnio kako je SDA odlučila napraviti kadrovski zaokret, dati priliku mladima koji predstavljaju novu snagu i koji će zauzimati aktivnu ulogu, a ne gledati samo lične interese.

“Tome u prilog ide i činjenica da smo promovirali 155 novih članova, a uskoro očekujemo i promociju još 200 njih. Na ovaj način ćemo se zahvaliti onima koji nisu opravdali povjerenje SDA koje im je dato i dat ćemo priliku mladima. Posebno bih istakao i pozvao građane da razmisle i ne nasjedaju na tzv. političke alternative koje egzistiraju od izbora do izbora, a koje imaju za cilj razbijanje bošnjačkog političkog tijela”, kazao je Pivić.Dodao je da je za SDA čast što je Faruk Hodžić postao njen član s obzirom na to da je kroz svoj angažman kao ljekar u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je postigao izuzetne rezultate, i u kantonalnoj skupštini ZDK pokazao o kakvom se čovjeku radi.

“Siguran sam da će u SDA Zenica dobiti priliku da se dokaže i dat ćemo mu svu potrebnu podršku da pozitivne ideje provede u djelo”, zaključio je Pivić.

Miralem Galijašević, Nezir Pivić i Faruk Hodžić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Miralem Galijašević, Nezir Pivić i Faruk Hodžić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Miralem Galijašević je izrazio zadovoljstvo pristupanjem Hodžića Stranci demokratske akcije te dodao da je ovo jasan pokazatelj da SDA novim programom privlači mlade i uspješne ljude.

Hodžić je dodao da je stranci pristupio iz prostih razloga, a jedan od njih je i taj što je smatra najdržavotvornijom strankom u BiH.

“Ovo je snaga koja je prema mom mišljenju jedini garant opstojnosti BiH. Često imam običaj reći da kad sam se borio za državu nisam osjećao strah u ratnom periodu, ali sada se bojim jer su na djelu u BiH podmukle snage koje žele ući u BiH. Ja svojim bićem i djelom to ne mogu  dozvoliti i odlučio sam dalji angažman ostvariti kroz SDA”, izjavio je Hodžić.

Dodao je da je njegov dosadašnji politički angažman bio zasnovan na konstruktivnoj politici i dijalogu bez tužnih stvari te da isto djelovanje planira nastaviti i kao član SDA.

Na kraju predstavljanja Hodžiću je uručena i članska karta, čime je i zvanično postao član SDA Zenica.

Izvor: Klix.ba